Автор: проф. Светлана Шаренкова Следвайте Гласове в Въпросът за лидерството ми в

...
Автор: проф. Светлана Шаренкова Следвайте Гласове в Въпросът за лидерството ми в
Коментари Харесай

Конгресът на БСП - на подмяната или на промяната? 

Автор: проф. Светлана Шаренкова Следвайте " Гласове " в 
„ Въпросът за водачеството ми в Българска социалистическа партия не е спиран да бъде повдиган от 2017 година – съвсем откогато съм определена, изключително след промяната, която направих в партията за мандатите на депутатите, за директния избор на ръководител, борбата, която организирахме с вътрешни зависимости. “ 

Това сподели Корнелия Нинова на 8 януари т. година в опит да оправдае пагубната поредицата изборни погроми, които Българска социалистическа партия претърпя на локални, европейски и пет парламентарни избора, снижили доверието в левицата от милион гласа до жалките на 236 хиляди Защото през 2017 година, след прочувствената вълна от избора на президентската двойка Радев-Йотова, Българска социалистическа партия стана втора политическа мощ, а през днешния ден след пагубната политика на Нинова и обкръжението й – тя е пета в Народното събрание с едвам 24-ма депутати. 
По време на председателството на Нинова единствените избори, които Българска социалистическа партия не загуби, бяха мажоритарните избори за президент, в които на два пъти изрично завоюва Румен Радев. За сметка на това Нинова, заслепена от болното си его, от години води безсмислена война с президента Румен Радев и с вицепрезидента - социалистката Илияна Йотова, което докара единствено електорални загуби на Българска социалистическа партия.
На 11 февруари следва Заседание на 50-ия конгрес на Българска социалистическа партия, който наблюдаващи и симпатизанти чакат да бъде апаратно  манипулиран, макар идните избори и комплицираната политическа конюнктура, в която се намира България - най-бедната европейска страна. И с цел да няма изненади на конгреса, правилният й орг. секретар Гуцанов стремително подменя делегати, а посредством боязън, напън и великодушни и нереалистични обещания за постове и облаги – приготвя обикновен и отегчителен конгрес, който ще продължи потъването на Българска социалистическа партия в електоралното тресавище. 

Но в това време, под сякаш благовидните предлози за модернизиране на Устава и Програмата, управлението готви тихомълком анулация на мандатността за социалистите в изборните партийни и държавни органи. И по какъв начин по този начин в Устава на Българска социалистическа партия е записано, че правилото за три мандата, или общо 12 години, в Народното събрание важат за всички други (включително за изявени парламентаристи с опит, водещи адвокати и законотворци, на хора, заслужили за Българска социалистическа партия с експертиза, опит и работа в изборните райони), само че не важат само за председателя…!? 
„ Когато имаш поръчка да управляваш България, да има ред и идентични правила за всички, би трябвало да имаш сили да го направиш първо със себе си, вътре в партията. Въпросът е кардинален. Ред, правила, правилник и спазването им от всички социалисти, без значение кой по какъв начин се споделя. “,  каза Корнелия Нинова на 6 януари 2021 година по БНР. 
Какво излиза? Уставът е за всички, мандатите са за всички, само че не и за ръководителя, изключително в случай че се споделя Корнелия Нинова. 
„ Първо. Ще надграждам над това, което имаме дотук, само че съответно, ясно, аргументирано и остро, честно, без неистини, без двуличие, с ясни позиции против това, което се случва и с причини какво друго може да прави България и по какъв начин по различен метод може да живее народът. Втората задача, която си слагам, да дам на Българска социалистическа партия самочувствие. Тези хора са умни, кадърни и честни и би трябвало да живеят с това самочувствие в Българска социалистическа партия. Третата е да трансформира Българска социалистическа партия в първостепенна политическа мощ. Четвъртата е да сплотявам. “ Обещания на Нинова пред Би Ти Ви на 15 март 2016 година, когато разгласи, че се кандидатира за водач на Българска социалистическа партия. 
Каква я мислихме, а каква стана?
Партията не е надградена, а разградена. Лъжата и лицемерието подмениха нейните изконни правила и политики, като социалистическата, патриотичната и миролюбивата. Бяха сменени вътрешнопартийната народна власт и груповото начало.
Българска социалистическа партия за 131 години в никакъв случай не е имала по-ниско политическо самочувствие – да бъде пета мощ и от нея нищо да не зависи, да стане брошка на ревера на десните антикомунисти и русофоби – през вчерашния ден на Политическа партия и Демократична България, на следващия ден на ГЕРБ-СДС и Движение за права и свободи. А умните, кадърните и почтените социалисти бяха прогонени или сами се демотивираха, за сметка на персонално преданите на Нинова кариеристи.
Българска социалистическа партия в никакъв случай не е била толкоз разединена в историята си и виновникът за това още веднъж е Корнелия Нинова.
Ако съпоставим обещаното и казаното от председателката с политиките и дейностите й през годините, става пределно ясно: Корнелия Нинова няма подготвеност и морал на водач, няма качествата на ръководител на Българска социалистическа партия и все по-съмнителното е дали има качествата на социалист. 
 
 
 
 
07 Фев 2023183207 Фев 2023201507 Фев 2023270306 Фев 202368706 Фев 2023209906 Фев 20232017КоментариНапиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани07 Фев 202342807 Фев 202346105 Фев 202381407 Фев 2023395
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР